En Plein Air tekenen

Altijd al in de buitenlucht willen tekenen?

En Plein Air. Letterlijk: in de buitenlucht. Vanaf circa 1860 gingen schilders in de buitenlucht schilderen, daarvoor werden alleen schetsen buiten gemaakt, die in het atelier werden uitgewerkt. De werkwijze was vooral populair bij de kunstenaars van de School van Barbizon en het Impressionisme, waarbij sferen en lichtwerking in het landschap een belangrijke rol speelden. In deze workshop ga je in de openlucht tekenen met een grafiet of houtskoolpotlood. Je bepaalt zelf je onderwerp uit de natuur en gaat daar mee aan de slag. Dit mag abstract zijn, realistische of wat dan ook. En echt, je hoeft niet te kunnen tekenen om hier aan mee te doen. Je zult na afloop verbaast zijn van je eigen kunnen.

Hiervoor heeft Ilse drie locaties uitgezocht waar ze zelf erg graag komt. Zowel om te lopen met de hond als om te kijken en te tekenen.

De locaties zijn worden nog nader bepaald.

Op deze ochtend of avond geeft Ilse je een korte uitleg over de materialen en het goed kijken. Daarna ga je direct zelf aan de slag met je passievolle tekening.

Tekenen in de buitenlucht

Ilse is haar hele leven bezig met creativiteit. Meer dan 20 jaar hanteert ze het penseel om zichzelf te ontplooien. Ze schildert geweldige en passievolle portretten van dieren, waarbij de nadruk op de ogen ligt. De ogen maken de verbinding met de ziel.
Daarnaast tekent ze met veel liefde en passie de mooiste, levensechte tekeningen. Elk detail wordt gezien. Ook hier zijn de ogen bepalend voor het portret.

Ilse weet dat iedereen kan tekenen. Door goed te leren kijken ga je zien. Je ontdekt elke keer weer iets nieuws aan een voorwerp, ook al heb je het al heel vaak getekend. Door de verbinding met de natuur, de rust en de schoonheid kom je tot je creatiefste zelf.

Zelf zegt Ilse hier het volgende over:
” Door buiten te tekenen ga je van je bewuste gedachte naar je onbewuste gedachte. Je wordt één met de natuur, die je meeneemt in een ontspannen staat van zijn”

Kosten € 24,50 incl. papier, houtskoolpotlood, doezelaar, gum en puntenslijper.

Ilse zorgt voor klemborden waar je je papier op kunt klemmen.

Wat neem je zelf mee: stoeltje of kleed om op te zitten, een flesje drinken, iets lekkers en een hoop gezellige creativiteit. Bij slecht weer wordt de datum verzet of we verplaatsten het naar binnen, dit gebeurt altijd in overleg.

Wat zeggen anderen:
– heerlijk ontspannen in de mooie natuur van Nederland
– een echte aanrader, door de rust geeft dit een complete ontspanning
– Ik ben helemaal los gekomen van mijn gedachte

De workshop ‘En plein Air tekenen’ is voor jou wanneer:
– je geïnspireerd wilt worden door de natuur
– je je creativiteit wilt ontwikkelen door goed te kijken
– je tot rust wilt komen in de natuur
– je beter wilt leren waarnemen
– of gewoon gezellig een paar uurtjes met je potlood in de natuur door wilt brengen

Wat ga je ontdekken:
– dat tekenen helemaal niet moeilijk is
– hoe rustgevend het is om uit je hoofd te gaan
– dat je heel creatief bent
– dat je met een schitterend resultaat naar huis gaat