Inrichting atelier

De droom van iedereen die creëert is een eigen ruimte. Zelf heb ik een atelier in Oisterwijk waar ik mijn gang kan gaan. Dit is erg fijn. De meeste van jullie zullen het moeten doen met een plaatsje aan de keukentafel of een klein kamertje. Hierbij enkele tips om van je kleine kamer een efficiënt atelier te maken. De ene houdt van chaos en de ander van orde. Zelf zit ik daar tussenin. Ik kan er tijdens het werk een enorme bende van maken. Maar ben ik klaar met een project dan gaan de potten verf weer op kleur bij elkaar. Beetje neurotisch, ik weet het, maar voor mij werkt dit het fijnste.

In een klein atelier of een deel van een ruimte moet je je materiaal kwijt en dan is het fijn om dit zo efficiënt mogelijk te doen. Daarom hier een paar tips:

  • Inklapbare of verrijdbare elementen. Zo kun je snel opruimen en staat alles netjes bij elkaar. Zoals bijv een trolley om je verf in op te bergen.
  • Wist je dat je je muur kunt gebruiken als ezel? Je hebt zelfs speciale ezels die je aan de muur kunt bevestigen. Zoek maar eens op ‘wall easel’. Niet op zijn Nederlands zoeken, want dan vind je alleen maar echte ezels. Ben je handig? Dan kun je deze zelf maken.
  • Gebruik de muur als opbergsysteem. Maak bijvoorbeeld oude houten kratjes vast aan je muur en plaats daarin je verf. Het ziet er ook nog eens leuk en gezellig uit.Dit zijn een paar kleine tips voor de inrichting van je ruimte.