Dierenportret in opdracht

Je houdt met heel je hart van je trouwe viervoeter en doet er alles aan om het leven samen zo mooi mogelijk te maken. Je moet er dan ook niet aan denken dat er straks een leven is zonder je beste vriend. Hoe mooi zou het zijn als je een blijvende herinnering laat maken door een professionele kunstenares? Een schilderij of tekening is de perfecte manier om een geliefd huisdier vast te laten leggen. Zodra je het aan je muur hebt hangen kijk je elke keer met een grote glimlach naar het portret en dat maakt je blij.

Ik ben gespecialiseerd in het maken van de mooiste en levensechte dierenportretten en werk alleen met de allerbeste materialen. Het merendeel van de dierenportretten die ik maak zijn van honden. Een enkele keer van een poes, paard en zelfs een ezel. Ik word er blij van om iemands huisdier vast te mogen leggen op papier of doek. Vaak is het dier al overleden en dan is dit een hele mooie en dierbare herinnering.

Het laten maken van een portret

Voor de zoveelste keer scroll je door je foto’s van je huisdier en elke keer verschijnt er een glimlach op je gezicht. Eén van de foto’s maakt een grote indruk op je en je voelt de liefde door je lichaam stromen. Van deze foto zou je graag een kunstwerk willen laten maken. Wil je dit? Dan kun je het volgende doen. Je stuurt mij de foto via info@ilsespijkers.com of je appt deze naar 06-13229105. Ik bekijk of deze voor mij duidelijk genoeg is. Daarna neem ik contact met je op om te vragen wat je wilt. Een kleurrijk, abstract schilderij of een pentekening. En op welk formaat. Als we alles besproken hebben en jij akkoord bent, ga ik voor je aan de slag.

Kun je niet wachten tot ik een kunstwerk van je huisdier maak? Stuur dan direct je foto naar me toe via info@ilsespijkers.com. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Dierenportret inkt

Een inkttekening is een prachtige manier om je geliefde huisdier vast te leggen. Deze tekening wordt gemaakt op zuurvrij papier met Oost-Indische inkt. Ik werk met een ouderwetse kroontjespen en gedurende de tekening doop ik regelmatig in het inktpotje. Met korte en langere bewegingen maak ik een krachtig beeld en vang hiermee het karakter van het dier. Waardoor het een zacht uiterlijk krijgt, precies zoals jij je maatje kent. Ik teken zonder achtergrond om het portret goed uit te laten komen.

Wil jij dit? Stuur je foto naar info@ilsespijkers.com en ik neem contact met je op.

Abstract dierenportret in acrylverf

Wil je je huisdier op een abstractere manier laten vereeuwigen? Dan kan dit met een schilderij geschilderd met acrylverf. Ook hier werk ik vanaf een foto. In dit werk worden de ogen levensecht weergegeven.Jij herkent je vriendje uit duizenden. Als ik bezig ben met schilderen raak ik in een soort van meditatieve staat, waardoor ik makkelijker contact kan maken met het dier. Samen met je trouwe maatje bepalen we de kleuren van het doek. Vaak geeft het dier me informatie door en dit krijg je van mij terug.
Ik werk met de beste acrylverf en materialen en het doek is van een hoogwaardige kwaliteit. Afhankelijk van de afmetingen is het doek opgespannen op een aluminiumframe, zodat het niet krom kan trekken.

Wil je dit of nog wat meer informatie? Stuur me dan een bericht of foto naar  info@ilsespijkers.com en ik neem contact met je op.

Dierenportret acrylverf

Wil je liever een meer natuurgetrouw portret van je huisdier? Kies dan voor deze optie.  De kleuren komen overeen met de werkelijkheid, met hier en daar een iets andere kleur toegevoegd om zo tot een levendig en mooi werk te komen.Het wordt een kunstwerk dat lacht, kwispelt en altijd klaarstaat voor een knuffel, net als je trouwe viervoeter. De achtergrond bestaat uit 1 kleur, zodat de nadruk op de hond komt te liggen.
Ik werk met de beste acrylverf en materialen. Het doek is van een hoogwaardige kwaliteit. Afhankelijk van de afmetingen is het doek opgespannen op een aluminiumframe, zodat het niet krom kan trekken.

Wil jij dit? Stuur je foto naar info@ilsespijkers.com en ik neem contact met je op.

Prijzen

Net voordat ik begin aan de tekening of het schilderij betaal je 30%- 50%. Dit is voor de tijd en het materiaal. Deze kosten kunnen om deze reden niet worden terugbetaald. Na goedkeuring van het werk worden de overige kosten vlak voor het verzenden overgemaakt. De tekening of het schilderij wordt verzekerd en goed ingepakt verstuurd. Je kunt er ook voor kiezen om het werk op te komen halen in het atelier in Oisterwijk.

De prijs van het portret wordt bepaald door het formaat van de tekening of schilderij, het materiaal, de geschatte tijd en eventueel extra wensen.

Wanneer je interesse hebt in het laten maken van een portret kun je vrijblijvend meer informatie krijgen via info@ilsespijkers.com. Indien mogelijk graag een foto toevoegen van het dier.

Inkttekening op papier, 1 kop:
21 x 30 cm (A4) € 175,-
30 x 42 cm (A3) € 235,-

Acryl schilderij op linnen met aluminiumframe, 1 kop:
70 x 80 cm € 630,-
80 x 90 cm € 715,-
90 x 100 cm € 800,-
100 x 100 cm € 840,- * Meest gekozen
100 x 120 cm € 925,-
110 x 130 cm € 1.000,-

Bovenstaande formaten zijn de meest gevraagde formaten. Heb je een ander formaat in gedachte dan is dat natuurlijk mogelijk. Wil je het hele dier of meerdere dieren op een doek of tekening? Ook dat is mogelijk. Stuur me een bericht en we bekijken samen de mogelijkheden.

Levertijd:
Inkt tekening na aanvang 5-6 weken.
Schilderij na aanvang 9-10 weken (mede afhankelijk van levertijd doek)

Overige kosten:
Verzend/verpakkingskosten tekeningen t/m A4 formaat: € 10,-
Verzend/verpakkingskosten vanaf A3 formaat: € 15,-
Verzendingen schilderijen op aanvraag
Spoedopdracht 30-50% toeslag (afhankelijk van de afgesproken tijd)

Tips voor een goede foto

Voor het perfect uitvoeren van de opdracht heb ik een goede foto nodig.

Hierbij tips voor het maken van een goede foto:

1 – Digitale camera of een foto gemaakt met een kwalitatief goede telefoon.
2 – Dichtbij genomen met de hele kop erop. Het is belangrijk dat ik de details en de ogen (minimaal 1) goed kan zien. De reflectie in de ogen is belangrijk.
3 – Buiten genomen zonder direct zonlicht en zonder flits.
4 – Scherpe foto

Twijfel je over de kwaliteit van de foto. Stuur deze naar me toe via info@ilsespijkers.com en ik zal bekijken of de kwaliteit goed genoeg is.

Een selectie van eerder gemaakte inkttekeningen

Een selectie van eerder gemaakte abstracte schilderijen

Een selectie van eerder gemaakte Acrylverf schilderijen