Over Ilse

Het is eind 2015 en ik sta voor een grote sprong in het diepe. Ik had mijn baan opgezegd (dit was een bewuste keuze). Ik ging mijn eigen pad volgen als zelfstandig ondernemer. Vol enthousiasme ging ik aan de slag om mijn dromen te realiseren.

Toch was er iets dat er elke keer weer voor zorgde dat ik niet verder kon komen en dat waren mijn gedachtes. Zodra ik wakker was, waren ze er. Het denken! Wat als er dit… Wat als er dat…. Waarom zou ik dat nu doen? Kan ik niet beter..? Als mijn man maar…? Hoe moet dat nu verder met mijn moeder? En zo bleef het maar doorgaan, jaar in jaar uit.  Ik werd er helemaal gek van. 

Wat wilde ik graag rust in mijn hoofd ervaren om meer ontspannen en vrijer door het leven te gaan. Ik had het zo hard nodig, maar kon het niet vinden. Ik probeerde te mediteren, ik nam yoga lessen, deed ademhalingsoefeningen en nog veel meer. Maar ergens ging het niet helemaal goed. Mijn hoofd werd onrustiger, waardoor ik meer gespannen werd. En dit had zijn invloed op mijn familie, omgeving en werk. Ik snauwde tegen mijn man en hond. Ik durfde geen stappen te nemen in mijn werk. Mijn vrienden zag ik steeds minder, want dan kreeg ik weer vragen waar ik over kon gaan piekeren. Ik werd er moe van. Er bleef weinig energie over.

Het hield me bezig. Wat kon ik dan doen om rust te creëren in mijn hoofd? Ik wilde het zo graag anders en ik had het ook nodig. Maar ik wist gewoon niet hoe.

Vandaag de dag
Op een dag was ik bezig met een hondenportret. Ik was aan het tekenen en mijn gedachte waren weg. Er kwam niets naar boven. Ik voelde een enorme rust en een bepaalde vorm van loomheid over me heen komen. Dit was zo’n geweldige ervaring, ik stond echt te stuiteren van opwinding. Na het tekenen bleven mijn gedachte een lange tijd weg. Wat was dit fijn. Dit had ik in jaren niet meer meegemaakt. 

Mijn leven is nu totaal anders doordat ik tekenen en schilderen inzet om rust te creëren in mijn hoofd. Ik ben relaxter en dat merkt mijn man ook. Er is meer ruimte ontstaan om ten volste te genieten van het leven. Elke dag mag ik doen wat ik het liefste doe. Komt er een gedachte omhoog of merk ik dat er weer sprake is van drukte in mijn hoofd dan pak ik mijn potlood of penseel en ga aan de slag. En vaak is dat maar een minuut of 10.

Ik heb meer energie en ervaar meer vrijheid. Vrijheid in mijn doen en laten en denken. Ik bewandel mijn eigen pad en laat me niet meer leiden door de gedachtes en onrust in mijn hoofd.

Wat je over me moet weten
Ik ben een echte creatieveling, een dromer, zachtaardig, intuïtief en een echte dierenvriend. Ik voel sferen goed aan en heb oog voor detail. Met een grote dosis humor haal ik de spanning van situaties en zorg ik ervoor dat de sfeer goed is. Ik help andere graag om zelf te ervaren wat tekenen en schilderen met je kan doen. Hoe je je creativiteit in kunt zetten door middel van tekenen en schilderen, om zo meer voldoening te krijgen, grenzen te verleggen en persoonlijk te groeien. Geen negatieve gedachte en continu denken zodra je je ogen open doet. Dit kan ik je laten ervaren door aan de slag te gaan met je creativiteit. Door je te richten op tekenen of schilderen ontspan je en creëer je je eigen rust.

Wat is typisch Ilse?
Als je me zou kennen zou je weten dat ik:

 • gek ben op kamperen in Frankrijk
 • uren naar de wolken kan kijken
 • praat tegen mijn hond Truffel
 • een imaginair vriendje heb, Wolfje
 • het kind in mijn naar boven komt als ik een speeltuin zie
 • graag op het strand ben om zandkastelen te bouwen en schelpjes te zoeken
 • heel snel een rood hoofd krijg
 • 5 hubba bubba’s (kauwgum) tegelijk in mijn mond doe en dan bellen ga blazen totdat ze klappen
 • tranen in mijn ogen krijg van carnavalsmuziek
 • uren kan zitten haken
 • blij word van het maken van lijstjes
 • bij het eten van een chocoladebol ik eerst de slagroom eruit lepel en dan pas de rest op eet