Fotograferen van je werk

Ik wil jullie iets vertellen over het fotograferen van je kunstwerk. Want dat is namelijk best wel een dingetje.
Zelf heb ik hier ontzettend mee gestoeid. De foto’s voor mijn website maak ik met een goede camera. Niet met mijn telefoon. Door de telefoon wordt het ‘platgeslagen’. Ik weet niet hoe ik het anders moet omschrijven. Wil ik snel even wat laten zien, dan maak ik een foto met mijn telefoon. Maar ook dan let ik op bepaalde zaken. Hieronder een paar tips waar jullie mee aan de slag kunnen:

  • Zonlicht. Om de meest realistische weergave te krijgen maak je gebruik van zonlicht. Kunstlicht heeft een beperkte golflengte. Vaak krijg je dan teveel blauw in je werk. Laat het zonlicht niet direct op je werk vallen. Zorg er voor dat het indirect op je werk valt. Het licht uit het noorden geeft het mooiste effect.
  • Nabewerking. Op je telefoon kun je in je fotoprogramma je foto nabewerken en bijsnijden. Maak hier gebruik van. Zo kun je de kleuren net even wat helderder krijgen en de afbeelding mooi uitsnijden.Dit waren in het kort wat tips waar je meteen mee aan de slag kunt gaan.