Groen

Groen is een mooie kleur, maar ook een moeilijke kleur. Je hebt heel veel verschillende tinten groen. Geel en blauw zijn de primaire kleuren om de secundaire kleur groen te krijgen. Er is een groot assortiment groen te krijgen. Toch komt het weleens voor dat je net niet de kleur groen hebt die je nodig hebt. Dan zit er niets anders op dan zelf te gaan mengen.

Welke kleuren gebruik je het beste om te mengen? In principe kun je elke kleur geel en blauw gebruiken. Het is aan te raden om ook wat wit te gebruiken. Let er op dat je begint met geel (en eventueel) wat wit en doe daar beetje bij beetje wat blauw doorheen. Blauw heeft namelijk een grotere kleurkracht dan geel.

Citroengeel, cadmiumgeel, ultramarijnblauw en cereleumblauw zijn de beste kleuren om groen mee te maken. Maar probeer ook eens koningsblauw groengeel. In deze laatste zit al wat groen. Heb je je perfecte kleur, schrijf dan op hoe je er aan gekomen bent. Dan weet je dit voor de volgende keer. Zet er ook een streepje groene verf achter.