HOE BEGIN JE MET SCHILDEREN?

Heb je altijd al willen schilderen maar je weet niet hoe je moet beginnen? Of welke materialen je nodig hebt? Laat staan wat het onderwerp moet zijn? Ik geef je hierbij een paar handige tips die als leidraad kunnen dienen. En deze tips hebben betrekking op het schilderen met acrylverf.

* PLAN TIJD IN OM TE SCHILDEREN
Minimaal 1 -2 uur per week. Het beste is om een vast moment in te plannen. Creëer rust om je heen, zodat je je volledig kunt concentreren
* STEL JE DOELEN NIET TE HOOG
Het kost uren tijd om goed te leren schilderen. Je kunt niet in een keer een van Gogh maken. Oefen eerst op techniek en laat dingen mislukken. Van fouten leer je.
* SCHAF EEN STARTERSPAKKET VERF AAN
Mijn advies is om dit als beginner voor een goede kwaliteit verf te kiezen. Je merkt echt het verschil met schilderen. Amsterdam heeft leuke starterspakketten. En aan 12 tubes heb je als beginner echt genoeg.
*PENSELEN
Met penselen is het even uitproberen waar je graag mee werkt. Ook hier geldt dat je niet de allergoedkoopste moet nemen. Deze verliezen vaak haren of de haartjes gaan krom staan. Zelf werk ik in combinatie met acrylverf graag met synthetische kwasten. Je hebt ook varkenshaarkwasten. Deze laatste zijn niet mijn voorkeur, maar wellicht dat jij ze ideaal vindt.
* KOOP EEN CANVAS DOEK
Koop goedkope doeken bij de action. Je eerste werken zijn echt geen meesterwerken. Ben je al wat meer geoefend, ga dan voor de wat duurdere doeken.
* WEL OF GEEN SCHILDERSEZEL
Ik zeg: een schildersezel, doen! Je hebt goede tafelmodellen voor een niet al te hoge prijs. Wil je meteen aan een groot doek beginnen kijk dan eens op marktplaats. Een schildersezel is ideaal. Je krijgt geen last van je rug. Het licht valt er goed op en je kunt makkelijk afstand nemen van je doek.
*WAT KAN IK SCHILDEREN?
Begin met leuke dingen en leg de lat niet meteen te hoog. Makkelijke vormen zoals een appel (rond), doos (vierkant), glas (cilinder) zijn een grote uitdaging in het begin. Je kunt hier ook mooie composities van maken en je leert meteen veel over kleurgebruik en lichtinval.

Heb je vragen? Laat het me weten via het contactformulier.