Video uitleg over huidskleur mengen

In deze video leg ik je uit hoe je huidskleur kunt maken, dit kun je op veel verschillende manieren doen.Zelf gebruik ik hiervoor twee kleurenpaletten.
De eerste is:
– Titaan wit
– Gele oker
– Gebrande Sienna
– Gebrande omber
– Lampenzwart

De tweede is:
– Titaan wit
– Gele oker
– Cadmium Red Medium (of de cadmium Red light)
– Lampenzwart

Ga je zelf aan de slag dan is het belangrijk om veel te oefenen, zodat je gevoel krijgt bij het mengen van de kleuren. Toen ik net begon met schilderde maakte ik kleurenkaarten. Daarvoor gebruikte ik een klein boekje. In dat boekje deed ik wat van de gemaakte verf en ik scheef erbij waaruit het bestond.
Er bestaan nog veel meer kleurenpaletten waarmee je huidskleur kunt maken. De bovenstaande, en vooral de laatste is de meest gebruikte.