Levensloop van een kunstenaar 6

e laatste in deze serie. De voorgaande keren heb je kunnen lezen hoe ik als klein meisje ben begonnen met tekenen en waar ik nu sta.

Vandaag neem ik jullie mee in het leven van Spikes fabulous life. Ik heb altijd kleine krabbels gemaakt tijdens vergaderingen, telefoongesprekken of waar dan ook. Als ik een pen in mijn hand had was ik aan het kliederen. Vroeger kwamen daar vaak gekke poppetjes uit. In een ver verleden heb ik voor een hockeytoernooi een t-shirt gemaakt met een poppetje voor ons team. Uiteraard hebben we niet gewonnen, het was wel erg gezellig en de tekst die bij het poppetje hoorde hebben we erg vaak gezegd. Ik ga hier niet zeggen welke tekst dat was. Maar goed. Veel poppetjes dus. Tijdens mijn kantoorleven heb ik ook behoorlijk wat gekrabbeld. De laatste jaren was mijn creativiteit zo ver weggezakt dat ik niet verder kwam dan een bosje bloemen.

Begin 2018 kwam Spike in een keer uit mijn potlood. Zomaar, zonder aankondiging. Daar stond Spike dan, met haar handje omhoog en een bloem in haar andere hand. Ze zwaaide naar me en keek me doordringend aan. Ik hoor je nu denken: “Ik zie geen gezicht, hoe kan ze je dan aankijken?”. Nou dat kan, neem dat maar van mij aan.
Ik heb Spike toen even weggezet. Een paar dagen later ben ik meer Spikes gaan tekenen. Al gauw ontstond een korte versie van mijn levensverhaal. En ze beleefde ook allerlei avonturen, groot en klein. Het gaf me erg veel plezier om haar te tekenen. En het deed ook iets met me. Ik werd er blij van, verdrietig, boos, teleurgesteld. Eigenlijk kwamen alle emoties langs. Door Spike kwam mijn creativiteit nog meer op gang. Ik beleefde (en nog steeds) erg veel lol aan het maken van Spike. Als het wat minder met mij ging (lees pijn in mijn rug) dan maakte ik een tekening van Spike. Als ik aan het tekenen was vergat ik de pijn en het maakte me vrolijk. Het gaf me een soort van houvast. Door Spike heb ik geleerd om te relativeren, nog meer te genieten van de kleine dingen in het leven die zo belangrijk zijn, creativiteit te ontplooien, mezelf niet altijd te serieus te nemen, om los te laten en nog veel meer. Ik ben haar daar eeuwig dankbaar voor.

Door Spike ben ik ook workshops kaarten maken gaan geven. Waarin ik iedereen wil leren om hun creativiteit te omarmen en er mee aan de slag te gaan. We kunnen meer dan we denken. Ga van de gebaande paden af en creëer. Ik vind het zo leuk om te zien hoe de deelnemers genieten van het maken van hun poppetje. En dat ze creatief gaan denken. Ik heb al wat workshops gegeven en de resultaten zijn echt zo goed. Een dikke pluim voor iedereen die de workshops gevolgd heeft.

Dit was de laatste aflevering. Vond je het leuk om mijn levensverhaal in schilder- en tekenland te lezen? Ik hoor het graag.

Wil je de avonturen van Spike volgen? Dat kan via instagram: https://www.instagram.com/spikesfabulouslife/ of Facebook Spikes fabulous life.