Beginnen met olieverf, de basismaterialen

Toen ik begon met schilderen, schilderde ik met olieverf. Dit heb ik ruim twintig jaar gedaan. In die jaren maakte ik uitstapjes naar het schilderen met acrylverf, maar greep altijd snel terug naar olieverf. De reden waarom ik uiteindelijk over ben gegaan naar acrylverf is de droogtijd. Ik had geen zin meer om tussen de lagen dagen te moeten wachten. Was het schilderij klaar dan was het weer wachten tot het droog was. In mijn tijd waren er nog niet echt middelen om olieverf iets sneller te laten drogen. Nu wel.
Zo nu en dan schilder ik nog met olieverf. De ervaring die ik de afgelopen jaren op heb gedaan wil ik graag met jullie delen.

WE BEGINNEN BIJ HET BEGIN, DE BASISMATERIALEN

olieverf
Penselen
Paletmes
Schildersdoek, olieverfpapier, board
Gesso
Verdunningsmiddel
Vernis