Schilderijen opbergen

Je hebt ondertussen zoveel schilderijen gemaakt dat je iets moet gaan bedenken om ze op te bergen. Dit moet op een goede manier gebeuren zodat ze niet beschadigen of in de weg staan. Maar hoe doe je dit nu precies? Zelf moet ik eerlijk bekennen dat ik ook nog een systeem moet gaan maken voor mijn werk. Nu staat en hangt het verspreidt in mijn atelier en thuis op zolder.

  • Voor klein werk kun je een wasrekje gebruiken. Zet deze zo neer dat het stevig staat en plaats tussen de spijltjes je werk.
  • Maak je vooral werk op papier? Denk dan eens aan het ophangen van je werk aan kledinghangers met knijpers. Je kunt meerdere werken hieraan hangen.
  • Maak zelf een schilderijenrek door op een plaat latjes te plaatsen waar je je werk tussen kunt zetten. Eventueel op wieltjes zodat het verrijdbaar is.Zo zijn er nog veel meer ideeën. Kijk maar eens rond op pinterest. Heb je hier allemaal geen zin in dan kun je natuurlijk ook een schilderijenrek kopen, maar die zijn behoorlijk prijzig. Zet je je werk tegen de muur? Let er dan op dat de schilderijen elkaar niet raken. Wikkel ze ook niet voor een lange tijd in bubbeltjesfolie. Dit kan namelijk vast gaan plakken aan je werk.