Technieken met acrylverf 1

Je hebt verschillende technieken die je kunt gebruiken met acrylverf. De komende weken ga ik hier wat verder op in. Dit zijn echt niet te de enige manieren, maar is wel de basis.
  • verdunde acrylverf
Hierbij gebruik je heel veel water. Je krijgt dan doorzichtige laagjes. Het lijkt of je een aquarelschilderij aan het maken bent. De verf droogt wel watervast op. Zo kun je je werk na elke laag laten drogen en dan weer een andere laag erop brengen. Het is leuk om hier eens mee te expirimenteren.
  • onverdunde acrylverf
Hiervoor gebruik je de verf direct uit de pot of tube. Ik doe hier wel altijd een beetje water bij, zodat het makkelijker te verwerken is. Breng de verf aan in verschillende laagjes, zodat je effen stukken krijgt. Ook hier kun je lekker experimenteren. Zet eens donkere en lichte vlakken naast elkaar en kijk wat dat doet. Zo ga je ook ontdekken dat de ene kleur wel denkt en de andere niet. Op sommige potten staat de dekkracht van de verf. Zoals bijv op Amsterdam. Een leeg vakje is niet dekkend, half gevuld vakje is half dekkend en een zwart gevuld vakje is dekkend. Wil je je verf in de eerste laag dekkend maken voeg dan een beetje titanium wit toe in de eerste laag.