Tekenen als meditatie

Tekenen als meditatie is een heerlijke en leuke manier om te leren tekenen en mediteren tegelijk. Als ik druk in mijn hoofd ben of het even nodig heb om uit mijn hoofd te gaan dan gebruik ik deze techniek. Je concentratie wordt verhoogd en daardoor ontstaat er innerlijke stilte en rust.

In deze workshop van 2 uur neem ik je mee naar de Loonse en Drunense Duinen, mijn favoriete plek in de natuur. Daar geef ik een korte uitleg hoe je beter kunt zien. Elke seconde van ons leven zijn we bezig met kijken; we kijken naar bomen, dieren, mensen, wolken. Maar zien we ook echt? Zien we daadwerkelijk wat er is? Door bewust te gaan tekenen en daardoor ook te gaan zien, ervaar je een serene rust en hang je geen oordeel aan je tekening. Het leert je bewust waar te nemen en biedt inzicht in wat er in je omgaat, doordat je in een licht meditatieve staat komt.

Wat zeggen anderen:
– heerlijk ontspannen in de mooie natuur van Nederland
– een echte aanrader, door de rust geeft dit een complete ontspanning
– Ik ben helemaal los gekomen van mijn gedachte

De workshop ‘Tekenen als meditatie’ is voor jou wanneer:
– je tot rust wilt komen in de natuur
– graag uit je hoofd wilt komen
– je geïnspireerd wilt worden door de natuur
– je je creativiteit wilt ontwikkelen door goed te zien
– je beter wilt leren waarnemen
– of gewoon gezellig een paar uurtjes met je potlood in de natuur door wilt brengen

Wat ga je ontdekken:
– hoe rustgevend het is om uit je hoofd te gaan
– hoe je één wordt met de wereld die je ziet
– dat je heel creatief bent
– dat tekenen helemaal niet moeilijk is
– dat je met een schitterend resultaat naar huis gaat

Door buiten te tekenen ga je van je bewuste gedachte naar je onbewuste gedachte.
Je wordt één met de natuur, die je meeneemt in een ontspannen staat van zijn.

Wanneer?
Vrijdag 5 augustus van 9.00 tot 11.00 uur
Daarna gaan we nog eventjes wat drinken voor de gezelligheid.

Wat kost het?
€ 32,50
Inclusief papier, HB potlood en een drankje na afloop bij de Loonse en Drunense duinen

Waar?
Vanaf 8.50 uur verzamelen op de parkeerplaats van Landgoed Bosch en Duin, Schoorstraat 50 in Udenhout.

Wat neem je zelf mee?
Stoeltje of kleed om op te zitten en een flesje drinken.
Bij slecht weer wordt de datum verzet of we verplaatsten het naar binnen, dit gebeurt altijd in overleg.

Wil je meedoen?
Klik op info@ilsespijkers.com en stuur me een mail onder vermelding van ‘5 augustus, ik doe graag mee’
Zodra je dat gedaan hebt ontvang je van mij meer informatie en de factuur.

Ik heb er zin in. Zie ik je dan?