Er zijn heel veel verschillende merken op de markt. Voor olieverf was ik behoorlijk trouw aan een merk, voor acrylverf geldt dat niet.
Wanneer je net begint met schilderen hoef je echt niet meteen de duurste merken aan te schaffen en ook geen grote potten van een liter. Dat is onzin. De duurdere merken hebben wel een betere kleurintensiteit dan de goedkopere merken. En wat ik zelf erg belangrijk vind is de ‘smeerbaarheid’ van de verf. Die moet gewoon goed zijn anders werk je niet prettig. Dus als je acrylverf aan wilt schaffen ga dan niet voor de allergoedkoopste. Zelf gebruik ik verschillende merken door elkaar. Zoals Amsterdam van Talens, Galeria, Winston en Newton en pas heb ik het eigen merk van Van Beek Art Supplies ontdekt. En ik moet zeggen dat ik deze erg prettig vind. Goed smeerbaar en mooie kleuren. Er zijn nog veel meer merken, deze zal ik zeker niet allemaal opnoemen. Want anders zie je door de bomen het bos niet meer.
Wil je aan de slag? Ga dan naar een zaak waar ze je informatie kunnen geven. Schaf niet meteen grote potten aan, straks valt het je tegen om te schilderen en belanden de potten in de kast. Begin klein met een paar basiskleuren. Schaf eventueel een kleurencirkel aan zodat je weet welke kleuren je kunt mengen om tot een andere kleur te komen. Of zoek op internet een kleurencirkel op.